Stor etterspørsel etter solcelleanlegg

Carlsen & Sønn AS leverer solcelleanlegg til landbruket, næringsbygg og private boliger, og etterspørselen er stadig økende. Det synes daglig leder Rune Carlsen ikke er det minste underlig.

-Det har gått opp for folk at dette er det eneste effektive virkemiddelet mot de stadig rekordhøye strømprisene. Det går an å spare inn litt her og der ved å justere på strømforbruket, men et godt og effektivt solcelleanlegg er det eneste som virkelig monner, mener Rune Carlsen.

Takmonterte anlegg

De leverer alt fra mindre solcelleanlegg til private boliger til store installasjoner som er beregnet på større næringsbygg.

-Panelene monteres på et sør- eller vestvendt tak der sola har størst effekt. Hvert av panelene gir 365W, og det er som alltid, jo flere paneler, jo mer strøm. Det største anlegget vi har installert besto av 576 paneler. Det produserer 161,2 kW, som er nok til å forsyne ca. 6 boliger med strøm, forteller Rune Carlsen.

Stor pågang

De har allerede levert solcelleanlegg til en rekke fornøyde kunder, og har et eget team som jobber med slike installasjoner hele sommerhalvåret og vel så det.

-Vi har hatt så stor pågang i år, at vi nå er fullbooket til ut november, forteller Rune Carlsen, som sender ut mellom 10 og 20 tilbud hver uke.

-Strømprisrekorder er jo på nyhetene nesten hver dag nå for tiden, og det merker vi godt på etterspørselen. Det er særlig landbruket, men også en del private som ber oss sende et tilbud, og det gjør vi jo veldig gjerne, sier Rune Carlsen.

Lønnsom investering

Carlsen & Sønn AS leverer ferdig installerte solcelleanlegg, som begynner å produsere strøm umiddelbart. Anlegget er koblet direkte mot strømnettet, og i perioder du ikke selv benytter deg av den, vil nettselskapet kjøpe strømmen av deg. Det er ikke behov for noen avregning eller andre manuelle operasjoner. Alt skjer automatisk i strømmåleren du allerede har.

-Det eneste du vil merke er at du får redusert strømregningen din tilsvarende det du har produsert, sier Rune Carlsen, som anslår at en solcelleinvestering vil være nedbetalt i løpet av 7 til 10 år.

-Det er også støtte å hente fra det offentlige. ENOVA har støtteordninger for private boligeiere, mens Innovasjon Norge gir støtte til solcelleanlegg for landbruket. Det er bare å ta kontakt, så skal vi informere deg om hvilke muligheter som finnes.