Skal levere Hadelands største solcelleanlegg

Torsdag i forrige uke signerte vi vår hittil største avtale på levering av solcelleanlegg, sier daglig leder Rune Carlsen i M. Carlsen & Sønn.  For vår kunde Osnes Nordic Group AS skal vi levere og montere 950 m2 solcelleanlegg. Solcelleanlegget vil stå ferdig til bruk 1. oktober.

Osnes Nordic Group AS vil få et anlegg bestående av 576 solcellepaneler som dekker en flate på 950 m2. Anlegget vil bli på hele 161,2 kWp og produsere ca 130 000 kWh/år.

– Vi merker at interessen for solcelleanlegg øker. Stadig flere, både bedrifter og private ønsker å produsere egen energi. At vi, i konkurranse med flere andre aktører, også internasjonale, får levere et så stort anlegg lokalt på Hadeland, er vi stolte over, sier Carlsen. Dette kommer til å bli Hadelands største solcelleanlegg så langt.

Andreas Osnes og Morten Carlsen

Daglig leder i Osnes Nordic Group AS, Andreas Osnes (t.v.) og daglig leder i M. Carlsen & Sønn, Rune Carlsen, signerer avtalen.

Daglig leder Andreas Osnes i Osnes Nordic Group AS:

Vil være vårt ansvar bevisst

– I dag bedømmes virksomheter i stor grad ut fra sitt miljømessige, sosiale og økonomiske engasjement, sier daglig leder Andreas Osnes i Osnes Nordic Group AS. – Bærekraft har vært viktig for oss lenge, og vi var en av de første som industribedriftene på Jevnaker som ble miljøfyrtårn-sertifisert.

– Vi selger våre produkter gjennom forhandlernett. Det betyr at vi stort sett produserer på anbudsforespørsler. Da blir man alltid bedt om å dokumentere hvordan man har tatt bærekraft inn i virksomheten.

– Den investeringen vi gjør nå, med å legge til rette for å produsere egen energi, er en videreføring av energispareprogrammet vi startet tidligere. I to omganger har vi blant annet byttet ut alle lyskildene i fabrikken med LED-lys. Også denne jobben ble utført av M. Carlsen & Sønn.

Vi ser frem til å få solcelle-taket i drift. Målet er at vi raskt skal greie å produsere så mye energi at vi bli selvforsynte, sier Andreas Osnes.

Valgte M Carlsen & Sønn

– Vi er veldig godt fornøyd med å kunne sette også denne jobben til en lokal aktør, sier Osnes. Vi har benyttet M. Carlsen & Sønn i flere sammenhenger. Det er blant annet de som utfører internkontrollen på el-anlegget vårt.

Kompetansen vet vi de har, og når de i tillegg også var konkurransedyktige på pris, er vi glade for at M. Carlsen & Sønn også utfører denne jobben, avslutter Andreas Osnes.