Kistefos Museum

  • Kistefos Museum
  • Kistefos Museum
  • Kistefos Museum
  • Kistefos Museum
  • Kistefos Museum
  • Kistefos Museum

Om prosjektet

En installasjonsjobb utenom det vanlige
Da Kistefos Museum åpnet for sesongen i vår, stod et helt nytt spesialdesignet toalettbygg klart for museets besøkende. Vi i M. Carlsen & Sønn har vært så heldig å få utføre alt det elektriske i tett samarbeid med lysdesigner Siw Ørpen.
«Det er første gangen vi har jobbet sammen med lysdesigner på denne måten, sier elektriker Mats Korgerud. Samarbeidet med lysdesigner Siw Ørpen fra Lyskonsept har vært både morsomt, spennende, utfordrende, og ikke minst lærerikt». Korgerud har vært M. Carlsen & Sønn’s arbeidsleder på prosjektet.

Designet

Toalettbygget er helt spesielt og designet av Bjarke Ingels Group (BIG). De har også designet det spektakulære bygget som går tvers over elva. Det skal stå ferdig neste år. Mange av de samme elementene går igjen på de to byggene. Når det skal bygges nytt på Kistefos skal det være skulpturelt – så også de nye toalettfasilitetene.

Engasjert gjennom BetonmastHære

Vi ble engasjert gjennom entreprenør BetonmastHære, som vi også har samarbeidet med på andre større prosjekter. I tillegg leverer vi elektrotjenester til Kistefos gjennom hele året. I dette prosjektet har det vært avgjørende for resultatet med løpende og tett samarbeid med både Kistefos, designere og entreprenøren.

Kistefos Museet: M. Carlsen & Sønn har levert over forventning

M. Carlsen & Sønn er effektive, fleksible, og nøyaktige i alt arbeid de utfører, sier driftsleder Tor Ove Hamborg ved Kistefos Museet. I tillegg er de løsningsorienterte, tilpasningsdyktige, kundeorientert. For oss som kunde har de levert mer enn vi har forventet. Kistefos-Museet er meget fornøyd med arbeidene utført av M. Carlsen & Sønn.

Kistefos-Museet ble anbefalt å gå i dialog med M. Carlsen & Sønn for å løse foreslåtte oppgaver av en lokal entreprenør, og har siden også benyttet firmaet som leverandør av elektrotjenester, sier Hamborg.

Spennende og nytt samarbeid

Utførelsen på bygget gjorde installasjonsjobben annerledes enn i andre A4-bygg. For å få lysdesignerens ønskede effekt fant vi sammen med BetonmastHære de optimale løsningene rent byggteknisk. Samarbeidet mellom alle parter har vært svært bra.

To lysdesignere fra Lyskonsept

Spesielt har samarbeidet med lysdesignerene Marianne Bjerke og Siw Ørpen fra Lyskonsept vært både annerledes og spennende, sier Korgerud.

«Når det kommer til lyskonseptet var det viktig for oss å underbygge den flotte arkitekturen og den spesielle formen på rommene, sier Ørpen. Vi ønsket at armaturene ikke skulle ta for stor plass. Her er det materialvalget og formen i bygget som skal ha hovedrollen. Lyset skal understreke og skape dynamikk.

Samarbeidet med elektriker og arkitekt var viktig for å få frem den riktige stemningen, og det synes jeg vi klarte, sier Ørpen.