News

Nyheter

Drømmehus med innovative løsninger

Fridthjof Berntsen, Ingrid Jensrud og deres halvannet år gamle datter Anna Olivia har nylig flyttet inn i drømmehjemmet på Harestua. Drømmen er på hele 360 kvadratmeter, og eneboligen, som opprinnelig er fra 1962, har gjennomgått en helrenovering innvendig, mens fasaden utvendig er beholdt.

Fridthjof Berntsen og familien har nylig flyttet inn i drømmehjemmet på Harestua.

Bestefars hus

– Kan du fortelle litt om prosessen dere har stått i siden dere kjøpte huset i november i fjor?

– Huset er opprinnelig bygget i Ytong, med murfasade, litt utradisjonelt her oppe med tanke på all trehusbebyggelsen som kanskje var mer vanlig på 60-tallet. Ytong er et lettbetongmateriale som gir veldig god isolasjon i alle ytterveggene, og som vi valgte å beholde. Innvendig, derimot, har vi gjort om alt. Vi ønsket oss en skreddersydd løsning til de idéene vi hadde. Tanken bak alt det vi har gjort innvendig var å få huset til å se moderne ut men likevel i retning av funkis, blant annet på grunn av den glatte fasaden.

– Huset ble i sin tid bygget av Ingrids bestefar, og et hus som er bygget av en bestefar, og et hus som mange i tillegg har et forhold til, kan det fort bli mange meninger om når det skal pusses opp. Vi er opptatt av smarte, funksjonelle og estetiske løsninger, som både er energieffektive og kostnadseffektive. Et hus skal være både praktisk og tidløst. Jeg synes vi har fått til det.

Huset er fullt av smarte og funksjonelle løsninger.

Garderobeløsning med spot skinne

Smarte installasjoner

Fridthjof er rørlegger, og har sett og vært inne i mange hus. Han har stått for mye av det tekniske, mens Ingrid har tatt seg av det estetiske, og valgt ut farger og design.

– Har du noen eksempler på de smarte løsningene da?

–  Vi har nye vinduer etter dagens standard, med utvendig solskjerming av alle vestvendte fasader. Vinduskarmene er svarte både på innsiden og utsiden. Huset er hvitt. Og vi har vannbåren varme i hele huset. Når først varmen er produsert, og energien er der, bør den utnyttes maksimalt. Så vi har et vannbårent tørkestativ som benytter restvarmen fra den vannbårne varmen i huset forøvrig. I tillegg har vi fått lagt en egen kurs ut i garasjen der jeg har lagt inn en vannbåren viftevektor slik at garasjen kan holde en jevn lunk hele året igjennom. Dette er en luksus du kan unne deg når du velger energieffektive løsninger. Det er både lurt og praktisk å slippe å bruke den knappe fritida du har på unødvendige sysler, som for eksempel regulering av temperaturen i huset ditt.

Hvitt hus med svarte vinduskarmer både innvendig og utvendig.

 

Innfelt lysskinne i tak på bad

Tidløs design

– I prinsippet ønsket vi oss et hus vi kan slippe å gjøre noe med på tredve år! Vi har satset på det jeg tenker er tidløst design. Alt av trender kan forandre seg. Det gjennomførte temaet i huset vårt går i matt svart og hvitoljet treverk, og kan aldri bli feil. Også når det gjelder belysning for eksempel, har vi kanskje valgt litt annerledes. Vi har i underkant av tjue spoter i hele huset. Jeg liker rett og slett ikke spoter. I de fleste hus blir det for mye lys. Vi har gått for nøytrale duse farger på det meste og heller valgt å pynte med detaljer. Huset er listfritt, det er jordfarger på veggene (maling på gips), og gulvet er i hvitoljet eik. Vi har en hel kontrastvegg med hvit bakgrunn og eikespiler med en centimeters mellomrom som skaper dybdefølelse visuelt, og har mye å si for akustikken da lyden brytes på en annen måte. Forøvrig er alt i huset innfelt, slik som høyttalere i ulike rom. Ingenting er stående på gulvet.

– Vi har gått for nøytrale duse farger på det meste og heller valgt å pynte med detaljer.

Lys-dimmer i «nattmodus», som gir orienteringslys der det er ønskelig.

Tastetrykkets magi

Fridthjof forteller videre at kjøkkenet er i matt sort. Alle lyskildene bortsett fra spotene er også matt sort. Regulering av de elektriske installasjonene er appstyrt. Det er utrolig praktisk og veldig tidsbesparende å kunne fjernstyre lys, lyd, temperatur, smart-tv, og alle hvitevarene, mener han.

– Du kan senke temperaturen med et tastetrykk, og sørge for at du har stabil temperatur i huset ditt året rundt. For ikke å snakke om hvis du glemmer å slå av noe. Da er løsningen og redningen også bare et tastetrykk unna.

 

Alle de elektriske installasjonene er appstyrt.

 

Innbruddsalarm, lås på ytterdør og brannalarm er også løst i samme stil med app-styring.

Kun det beste er godt nok

– Hvorfor valgte dere M. Carlsen & Sønn til å skreddersy alle disse innovative løsningene?

– Det er fordi de de er de beste! Vi har jo valgt en effektiv løsning, og ikke en fullverdig smartløsning. Det vil si at vi har en god del smartsystemer, men M. Carlsen & Sønn har for eksempel sørget for å dele opp bryterne som styres av appen. De har vært gode på alt: Prismessig gunstige, energieffektive løsninger som vi er fornøyde med, samt at alt har blitt skreddersydd etter våre ønsker. Bedre kan det ikke bli, avrunder en fornøyd Fridthjof før han bretter opp ermene for neste flyttekasse fra kjelleren.

Nyheter

Spennende prosjekter i Nittedal

Om ikke altfor lang tid, rett etter fellesferien, åpner Sport 1 sin nye butikk i Mosenteret i Nittedal. Alexander Klev er saksbehandler og har ansvaret for prosjekteringen og oppfølgingen av M. Carlsen & Sønn’s arbeider i Sport 1, mens Anders Sørli sitter som faglig ansvarlig.

Sport 1 med ny butikk i Mosenteret

– Jobben hos Sport 1 er godt i gang, så godt at vi regner med å bli ferdige neste fredag, forteller Alexander.

– Mesteparten vil være på plass da, det er jo en god margin innen butikken skal åpne.

Norlux har prosjektert belysningen som vi monterer for Sport 1. I tillegg utfører vi alle andre el-installasjoner der. Arbeidet har pågått cirka en måneds tid med to mann på heltid.

Setter Nittedal på kartet

– Nittedal er i vekst. Dette er første skritt ifm med den nye påbygde delen av Mosenteret. Foreløpig har vi bare hatt Sport 1. Forhåpentligvis blir det mer senere. Ofte når man er kommet inn med arbeid på et senter, eller i en kjedebutikk, kan det generere flere oppdrag i andre filialer og andre butikker.

Leier lokaler på Rotnes Bruk

Nittedalavdelingen av M. Carlsen & Sønn har både kontor og lager som de leier i den Gamle Mølleparken på Rotnes Bruk. De er i ferd med å bygge opp avdelingen sin her, etter åpningen 1. april i fjor. Alexander hadde tidligere jobbet som montør hos Carlsen & Sønn i ti år, før han tok fire år på fagskole. Da den var fullført bestemte de seg for å åpne avdelingen i Nittedal med Alexander som saksbehandler.

Flere prosjekter på gang

– Hvilke andre spennende prosjekter har du vært involvert i her da?

– Det er flere ting på gang. Blant annet skal det bygges fire nye boenheter på en allerede eksisterende stor enebolig på Rælingen. Det har jeg også ansvaret for. Vi er nå i planleggingsfasen med snarlig oppstart på den jobben. Så har vi i tillegg flere rammeavtaler med ulike bedrifter. Blant annet en serviceavtale med Rotnes Bruk som ruller og går. På Rotnes Bruk gjorde vi også el-installasjoner til den nye driftsbygningen de satte opp som nå er ferdigstilt.

– Vi har også en serviceavtale med Rosmek – et firma som driver med stål. De har kjøpt et stort industribygg på Hagan industripark. Og der har vi installert en del trafoer til skjæremaskiner og strøm til utstyr ifm deres produksjon. Rammeavtalen vi har med dem går på utvidelser og vedlikehold.

Ser lyst på framtida

– Hva er så dine vyer for framtida?

– Jeg skal sørge for å drive M. Carlsen & Sønn til ekstremt nye høyder, roper han begeistret gjennom telefonen i andre enden.

– Har du en femårsplan kanskje…?

– Ja! Om fem år er vi fem montører til her i Nittedal! Mitt mål er å vokse med en mann i året. Eller gjerne en kvinne, naturligvis. Dette er jo et veldig mannsdominert yrke. Da jeg gikk på skolen, var det kun tre jenter i en klasse på femten elever.

Ønsker seg flere kollegaer

– Så dere ser etter nye montører?

– Ja, skulle det være noen flinke elektrikere der ute som har lyst på nye utfordirnger er dere hjertelig velkommen til å søke! Vi ser etter flere medarbeidere, og fortsetter å søke etter flinke folk i Nittedal og omegn. Det ligger en montørstilling hos oss ute på nettsiden nå. Hvis du veit om noen, så er det bare å si fra, avrunder Alexander.

Elektriker søkes i Nittedal
Nyheter

ELEKTRIKER SØKES TIL VÅR AVDELING PÅ NITTEDAL

Elektrikerfirmaet M. Carlsen & Sønn har lokasjoner i Brandbu, Jevnaker og i Nittedal. Fra vår nyeste lokasjon i Nittedal utfører vi el. installasjoner på små og store prosjekter, samt serviceoppdrag i Nittedal og omegn. Vi opplever stadig økende oppdragsmengde og søker derfor:

Elektriker Montør

Arbeidsoppgaver

• Større og mindre prosjekter
• Serviceoppdrag privatmarkedet
• Serviceoppdrag bedriftsmarkedet

Kvalifikasjoner

• Fagbrev som elektriker
• Førerkort klasse B

Egenskaper

• Utadvendt, selvstendig og nøyaktig
• Arbeidsom!
• Evne til å skape sin egen hverdag og kundekrets
• Har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

Vi tilbyr

• Fantastiske kollegaer
• Mulighet til å være med på det som er en viktig satsing for oss, og bygge opp ny kundekrets
• Konkurransedyktig betingelser
• Bonusordning
• Faglig påfyll
• Utfordrende arbeidsoppgaver
• Bilordning og telefon/nettbrett
• Inkluderende og sosial arbeidsplass

Vi gleder oss til å få en ny kollega!

Kontaktperson: Alexander Klev, alexander@mcarlsen.no, mob. 951 79 779

 

M. Carlsen & Sønn – nå også i Nittedal

Nyheter

Sol i skogen, sol på taket

Lars Olav Jensen er allmenningsbestyrer for Brandbu og Tingelstad Almenning, som er en stor felles skogeiendom på ca 145.000 dekar for de som driver jordbruk i bygda. Almenningen har cirka fem hundre eiere. Lars Olav er daglig leder, og har ansvaret for forvaltningen av eiendommen med alt som hører til.

Les mer

Nyheter

Vi leverer elektroinstallasjoner til Grua Torg

Vi i M. Carlsen & Sønn AS er stolte over å få levere våre tjenester til dette nye flotte leilighetskomplekset på Grua.

Til Grua Torg, med sine 36 leiligheter fordelt på to flotte bygg og felles garasjeanlegg, leverer vi alt av elektroinstallasjoner, porttelefon, brannalarm og nødlys.

Planlagt ferdigstillelse av Grua Torg er august 2021.

På dette prosjektet samarbeider vi tett med Backe Innlandet.

Her kan du lese mer om Grua Torg.

Nyheter

Læringsverkstedet AS – Sætra idrettsbarnehage.

 

Vi gratulerer Læringsverkstedet AS med nytt flott bygg i Trondheim: Sætra idrettsbarnehage.

Bygget er levert av Konsmo fabrikker, hvor M. Carlsen & Sønn AS har levert elektroinstallasjoner og brannalarmanlegg.

Smidig og godt samarbeid gjennom en flott byggeprosess på 5-6 måneder!

 

https://laringsverkstedet.no/barnehage/saetra-idrettsbarnehage

https://www.konsmohus.no/proffmarked/barnehage/

 

Takk for oppdraget!

 

 

Nyheter

Derfor er samsvarserklæring viktig

Viste du at samsvarserklæring er et av de viktigste dokumentene du får av elektrikeren etter utført elektrisk arbeid? Samsvarserklæringen er også lovpålagt å ha om du skal selge boligen din. Om ikke din elektriker gir deg et slikt dokument, må du be om å få det.

Uten samsvarserklæring kan du ende opp med å få en lavere pris for boligen din dersom du skal selge.

Din garanti

Når vi elektrikere utfører arbeid ute hos kundene våre er det viktig at det som blir gjort dokumenteres. Samsvarserklæringen viser at arbeidet på det elektriske anlegget er utført i samsvar med gjeldende forskrifter og sikkerhetskrav. Dokumentet er kundens garanti for at planlegging, utførelse og endring er gjort riktig og sikkert.

Samsvarserklæringen skal blant annet inneholde navnet på elektrikerbedriften som har gjennomført arbeidet, hva slags arbeid som er utført, beskrivelse av arbeidet og at alle sikkerhetskrav er oppfylt. Med andre ord – for deg et verdifullt dokument. Spesielt om det skulle vise seg at arbeidet ikke er forskriftsmessig utført allikevel. I slike situasjoner må installatøren utbedre anlegget slik at det er i henhold til forskrifter og sikkerhetskrav, før en ny samsvarserklæring kan utstedes.

Kravet om samværserklæring finner du redegjort for i forskriften om elektriske lavspenningsanlegg §12 og 13.

Hvordan får jeg tak i en samsvarserklæring?

Er arbeidet på det elektriske anlegget utført i løpet av de siste årene er det mulig å fremskaffe en kopi dersom du har mistet dokumentet. Elektrikeren er pålagt å oppbevare et duplikat av erklæringen i minst fem år, fra og med den dagen samsvarserklæringen er datert.

Dersom arbeidet ble utført for lenger enn fem år siden kan det være vanskelig, men ikke umulig. Du må i så fall snakke med installatøren som utførte arbeidet og be om etterdokumentasjon. Du kan imidlertid komme i en situasjon der elektrikerbedriften er lagt ned, installatøren kan hevde at du som kunde allerede har fått utstedt erklæring eller at installatøren har gått bort. Da blir det umulig. Svært

El-tilsynet kan be om samsvarserklæring

Dersom du har hatt el-tilsynet på besøk erfarte du garantert at de ba om samsvarserklæringen. Om du ikke har denne, vil du få et avvik. Avviket kommer til å følge med boligen din som en heftelse i en eventuell salgsrapport.

Ingen samsvarserklæring kan gi deg dårligere pris ved salg

Alt elektrisk arbeid kan få alvorlige konsekvenser om det ikke er riktig og forskriftsmessig utført. En potensiell kjøper av boligen din vil derfor påta seg noe risiko ved kjøp dersom det ikke følger med en samsvarserklæring. Det kan dermed føre til tap av penger for selger når prisen skal forhandles.

Om samsvarserklæringen mangler er det selgers ansvar å opplyse om dette. Likevel anbefales kjøpere å sjekke el-anlegget ved boligkjøp i tilfelle mangler. Ber kjøper om samsvarserklæringen og selger har unngått å opplyse om erklæringens tilstand, vil dette få negative konsekvenser for selger.

Samsvarserklæringen er kundens ansvar

Det er det ditt ansvar å be, eller minne installatøren om å skrive en samsvarserklæring når arbeidet er utført. Det er du som kunde som er ansvarlig for å ha dokumentet tilgjengelig når det skulle trenges.

Unngå svart arbeid

Tenk deg godt om før du engasjerer svart arbeidskraft til å utbedre det elektriske anlegget. Bruker du svart arbeidskraft vil du ikke få samsvarserklæring og du risikerer også store sikkerhetsmessige mangler og avkortning på forsikringen ved eventuelle skader.

Husk derfor alltid å be elektrikeren om en samsvarserklæring neste gang du får elektrisk arbeid utført hjemme!

Noen få unntak

Det skal utstedes samsvarserklæring på alle nye anlegg og endringer helt ned til utvidelse med stikkontakt eller noen meter kabel.

Unntaket er dersom det kun skiftes ut defekte komponenter og utstyr i elanlegget med tilsvarende deler, altså bytter likt mot likt, eller når det kun er en feilsøking i anlegget som finner sted. Dersom elektrikeren kun har byttet ut en ødelagt stikkontakt med en helt lik stikkontakt, vil det ikke være nødvendig å be om en samsvarserklæring.

Nyheter

Vår største solcellemontering så langt

I løpet av oktober kan det nye, 950 kvm. store solcelleanlegget hos Osnes Nordic Group AS tas i bruk. – For vår del startet prosjektet 2. september og fire mann fra oss i M. Carlsen & Sønn AS har drevet med montering i 5-6 uker, sier de to daglige lederne, Rune Carlsen og Sigurd H. Narvestad på henholdsvis Brandbu og Jevnaker.

– Vi er selvfølgelig svært godt fornøyd med å få være leverandør på et så stort solcelleanlegg, sier Rune Carlsen. – Hittil er dette vår største avtale på levering av solcelleanlegg. – Det var flere andre aktører, også internasjonale, som sto i kø for å få nettopp denne monteringen. At vi fikk den, bekrefter at vi også er konkurransedyktig på større anlegg og mot store konkurrerende aktører.

Slik ser solcelleanlegget ut når du “flyr inn” over Osnes Nordic Group AS på Jevnanker. (Foto: Solar Technologies Scandinavia AS)

130.000 kilowattimer (kWh) per år

Anlegget, på denne størrelsen, vil produsere cirka 130.000 kilowattimer (kWh) per år. Til sammenligning har en enebolig, ifølge Fjordkraft, et gjennomsnittlig strømforbruk på 20.000 kWh. per år. For sammenligningens skyld vil det generere nok strøm til å forsyne 6,5 eneboliger et helt år.

Blir lagt merke til

Osnes Nordic Group AS på Jevnaker har allerede fått mange og gode tilbakemeldinger fra markedet på solcellesatsningen. At de tar ansvar og bærekraft på alvor er det ingen tvil om.

Daglig leder Sigurd H. Narvestad hos M. Carlsen & Sønn, Jevnaker.

– For oss i M. Carlsen og Sønn har det vært både interessant og veldig moro å få være en del av et prosjekt som blir lagt merke til, sier Sigurd H. Narvestad.

Voksende marked

Solcelleanlegget vi nå har levert til Osnes Nordic Group AS er et mellomstort anlegg i norsk målestokk, men muligens det største i Oppland. Pr i dag finnes det nå mange tusen solcelleanlegg i Norge, og vi får ukentlig henvendelser fra både private husholdninger og landbruket. Etterspørselen er helt klart voksende og vi merker stor forskjell fra 2018 til 2019 i antall forespørsler, sier Carlsen.

Daglig leder Rune Carlsen hos M. Carlsen & Sønn, Brandbu.

– Foreløpig har det vært lite fra næringslivet, men jeg tror det vil komme mer og mer, sier Carlsen. – For produksjonsbedrifter handler det om konkurransekraft – om å ta ansvar for miljøet og produsere og drive virksomheten sin på en bærekraftig måte. Kundene velger de bærekraftige leverandørene.

Har to montører med spisskompetanse og sertifisering

Tore Hansen (t.v.) og Emil Minde Grensemo hos M. Carlsen & Sønn er sertifisert for montering av solcelleanlegg.

Installasjon av solcelleanlegg krever egen sertifisering. – Hos oss i M. Carlsen & Sønn er det Emil Minde Grensemo ved avdelingen på Brandbu og Tore Hansen på Jevnaker som har denne spisskompetansen. De har vært på kurs og er sertifisert til å utføre denne typen montasjearbeid.

Fakta om solcelleanlegget:

  • Installert effekt: 160 kwp
  • Forventet produksjon: ca. 130 000kWh
  • 950 kvm med solcellepaneler (vekt 2 tonn m/alt utstyr)
  • 576 solcelle paneler
  • Solcellepanelene produserer strøm også uten direkte sollys.
  • Total investering: Rundt to millioner kroner