Nå kan du få støtte til installasjon av smart styring av varme og varmtvann i din bolig

Nå kan du få inntil 10.000 kroner i støtte hvis du anskaffer et såkalt smart varmestyringssystem for hjemmet eller fritidsboligen din. M. Carlsen & Sønn AS har allerede merket stor pågang etter at den nye støtteordningen ble kjent. Og hvis du bytter til en smart varmtvannsbereder i samme slengen, kan du få inntil 5.000 kroner for det også.

 -Med smart varmestyring vil strømbruken bli styrt automatisk mot strømpriser. Systemet lader batteriet på elbilen, varmer opp varmtvannstanken og gulvet på badet når strømmen er billig. Samtidig får du full komfort når du trenger det. Forteller saksbehandler Anders Sørlie på Brandbukontoret til M. Carlsen & Sønn AS.

Les mer om strømstyring som slanker strømregningene

Mulig å styre strømbruken på en smartere måte

Ifølge Enova, som administrerer både denne og flere andre støtteordninger, vil du både redusere strømutgiftene og bidra til mindre belastning på kraftnettet hvis du installerer et smart strømstyringssystem. Ifølge organisasjonen, som ble opprettet i 2001 for å bidra til omlegging av energibruk og energiproduksjon, «har alle norske husstander fått installert smarte strømmålere, som gjør det mulig å styre strømbruken på en smartere måte. Samtidig har strømabonnementene endret seg: Mange har fått et strømabonnement med en pris som varierer ut fra når på døgnet forbruket skjer. En kilowattime koster mer når det er høy etterspørsel etter strøm og mindre når det er lav etterspørsel. Nye tariffer for nettleie gjør at også nettleia blir mer bestemt av når på døgnet strømmen brukes.»

Billigere strøm og en enklere hverdag

Regulere strømbruken fra mobilen eller nettbrettet

-Det er store variasjoner i strømprisene for tiden. Et smart styringssystem gjør at du enkelt kan skru ned varmen når det ikke er behov for høye temperaturer eller når strømprisene er på det høyeste. Systemet er både logisk og enkelt i bruk, sier Anders Sørlie, og forteller at M. Carlsen & Sønn AS leverer ferdig programmerte anlegg.

-Enkelt fortalt består anlegget av smarte termostater for varme som knyttes sammen i en app. Da kan du styre alt som skjer fra mobilen eller nettbrettet ditt.

Ifølge saksbehandler Sørlie er markedet bokstavelig talt brennhett for tiden. Selv installasjonen tar normalt ikke mer enn en dag, og normalt er du i gang med strømsparing allerede ila. 2 uker etter at du bestiller et slikt styringssystem hos oss.

-Det er ingenting som tyder på at strømprisene blir særlig lavere med det første. Med et slikt anlegg sparer du både strøm og penger. God klimasamvittighet får du med på kjøpet.