Den hjemvendte montøren Per Marius Nystuen

I februar i år kom Per Marius Nystuen tilbake til sin gamle jobb som montør hos M. Carlsen & Sønn AS. Etter drøyt to år hos en annen arbeidsgiver var det som å komme hjem igjen for den 25 år gamle elektrikeren fra Bjoneroa.

 – Jeg kan ikke si alt for mye pent om dem, for de blir så ovenpå, de kara. Men du skal lete lenge etter et bedre sted å jobbe enn her hos M. Carlsen & Sønn AS. Det var som å komme hjem da jeg begynte her i vinter. Det var som jeg hadde gått av toget for noen stasjoner siden og så står du på perrongen og kommer inn i akkurat samme vogna igjen, sier Nystuen.

Hadde lyst til å prøve noe nytt

Det var i desember 2018 at Per Marius Nystuen fant ut at han hadde lyst til å prøve noe nytt. Da hadde han jobbet hos M. Carlsen & Sønn AS i fem og et halvt år, læretiden inkludert.

– Det var vel bare det at jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Jeg hadde det fint som bare det her, men så fikk jeg et tilbud som jeg måtte tenke over et par ganger, og fant til slutt ut at hvis jeg først skulle prøve noe annet, så måtte det bli da, forklarer han.

Han har ikke et vondt ord å si om sin forrige arbeidsgiver heller, men han beholdt kontakten med sine gamle kolleger hele tiden.

– Det er det personlige, menneskelige aspektet som er så bra her. Det begynner alltid med at vi spør hverandre om hvordan dagen har vært på jobben, men så kan vi snakke om alt fra fotball til jakt og hvordan det går med barna. Det er mer av det private enn om jobben.

I disse dager holder Per Marius Nystuen og kollegene hans på med et stort prosjekt på Bergemotunet. To seksmannsboliger er under oppføring, noen få hundre meter fra hans nye, gamle arbeidsplass. De første boligene skal være innflyttingsklare til sommeren.

– Vi driver med litt av alt her hos M. Carlsen & Sønn AS. Det er omtrent halvparten bedriftskunder og halvparten private, og omtrent den samme fordelingen mellom installasjonsjobber og serviceoppdrag. Det passer meg utmerket. Variasjon i arbeidsoppgavene er veldig bra, mener Per Marius Nystuen, som er født og oppvokst på Bjoneroa, en halvtimes kjøretur fra kontoret på Jevnaker.

– Nå må jeg vel si at jeg er godt etablert. Jeg bygde hus for noen år siden, og i mai blir jeg og samboeren min, Malin, foreldre for første gang til ei jente. Og når jeg er tilbake på denne fine arbeidsplassen, så kan det nesten ikke bli bedre.

Han ler godt når vi lurer på hvor lenge han blir denne gangen.

– Nei, nå har jeg prøvd, og det får holde. Nå har jeg kommet for å bli.